Anethum graveolens L.
Výnosná, silně aromatická odrůda, vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu, ke konzervaci a sušení. Konzumní částí je list, který se řeže u země s celou mladou, 15 – 20 cm vysokou rostlinou. Pro nakládání zeleniny se sbírá až v květu. Postupnými výsevy docílíme průběžnou sklizeň čerstvého kopru.
Semena kopru se vysévají postupně přímo na venkovní stanoviště, a to od dubna nejpozději do srpna, aby Vám rostliny stačily vyrůst do prvních mrazíků. Hloubka výsevu je 0,5 – 1 cm, rozestup mezi řádky 20 – 25 cm. Doba klíčení je přibližně 10 - 20 dní při teplotě 10 – 20 °C.
Stanoviště by mělo být slunečné či polostinné, chráněné před větrem. Kopru vyhovuje hlinitá, propustná půda, s dostatkem živin. Rostlinám nesvědčí příliš těžké a zamokřené půdy, a stejně tak ani suchý a kamenitý podklad.
Rostliny nezapomeňte pravidelně zalévat a příp. hnojit (hnojiva bez obsahu chlóru).
Vegetační doba kopru je 65 – 75 dní, takže postupným výsevem si zajistíte celosezónní sklizeň.
Kopr se doporučuje vysévat v blízkosti okurek, salátu a zelí, které v přítomnosti této bylinky dobře prospívají. Naopak se vyhněte pěstování kopru v blízkosti fenyklu.
Balíček obsahuje jeden pytlíček s 1500 semeny.