Solanum lycopersicum L.
Poloraná až polopozdní odrůda vhodná pro přímý konzum a kuchyňskou úpravu. Pro vyšší obsah sušiny je vhodná i k výrobě kečupů. Oválné plody jsou středně velké, dosahují hmotnosti 70-90 g a mají vyšší obsah vitamínu A a C. Sklízíme postupně podle zralosti.
S předpěstováním semen můžete začít již od února do dubna. Ideální hloubka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčení je obvykle 1 – 2 týdny. Tato doba ale může být i delší. Během klíčení je nutné udržovat teplo.
Přibližně od poloviny května je možné přemístit rostliny ven (v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky). Ideální spon je 80 x 50 cm. Konečné stanoviště pro růst by mělo být teplé, slunečné a dobře chráněné, se středně těžkou půdou, bohatě zásobenou humusem.
Substrát doporučujeme používat speciální pro rajčata a papriky, a to vždy spařený. Zeminu lze propařit např. v mikrovlnné troubě. Během růstu plodů je důležitá pravidelná závlaha a dostatečný přísun živin. K hnojení můžeme používat např. kristalon pro rajčata a papriky.
Balíček obsahuje 80 semen.